famille plus small

Familjesemester

Vaujany har mycket för familjen, så mycket att byn är utsedd som en av de eftertränktade 'Famille Plus” orter. Här finns ett fantastiskt och ovanligt prisvärdigt barndagis, en första klasses inomhus pool, en helt ny inomhus isrink, bowling alleer, och trygga gator. Senaste utlagan av Cadogan Guides ansåg att byn var den allra bästa bland alla små skidorter.


Medhjälpare

Ski Peak har alltid varit mån om att alla medlemmar i en familj skall bli bra omhändertagna...det är ju inte bara barnen som är på semester! Vi har alltid personal på plats som hjälper till från skidhyrning, med att hitta din skidskole klass eller för en skjuts ner till isrinken eller poolen.

Vi förstår att att för varje förälder så betyder en avslappnad njutbar semester i första hand att ditt barn har en positiv, rolig och säker semester.

driving

Crèche

Begränsat antal platser så vänligen boka i förväg och ta med ditt barns röda bok och insprutnings historia!

Den lokala byn förskolor har etablerat ett gott rykte och är exceptionellt bra värde. Som ett resultat Vaujany barnomsorg är oöverträffad och har nyligen investerat i en helt ny anläggning. Daghemmet med sina välutrustade lekrum är fulla av leksaker och spel för att hålla även den mest trafikerade av små underhöll. Det finns också pulka backen ut front, en boll-park, TV-rum och en sovsal för tupplur vid behov.

Personalen talar rimlig engelska och dagis är bekvämt beläget nära den stora lyftstationen i Vaujany nås via bergbanan.

 Vaujany Creché / Daghem
6 månader till 5 år 
9:00 till 17:00 (obs. 1:a dagen halv dag)
€135,00 för 5 dagar (inkulsive lunch)
€ 95 för 6 eftermiddagar

Otroligt barndagis för en sådan liten by som Vaujany. Nathalie var väldigt hjälpsam och jag blev snabbt övertygad att mitt barn skulle bli väl omhändertaget.”

Sheila Jones


Barn Skidskola

För livliga 4 till 5 åringar så erbjuds ett paket av den trevliga lokala skidskolan som man kan kombinera med barndagis. På morgonen kan barnen lära sig att åka skidor i ett väl skyddat område med en en liten värmestuga och efter lunch så tas barnen (under uppsikt) ned till barndagiset för lek och andra aktiviteter.

Skidskolan börjar klockan 09.15 när instruktörer träffar barnen vid liftstationen i Vaujany och tar med dem upp till Montfrais. ‘Jardin de Neige’ är ett välskyddat område för första gångsåkare med en rullmattelift och stora lekdjur som inspirerar. Lunch intas i en restaurang som ligger alldeles intill det skyddade barnområdet. På eftermiddagen så kan barnen vara tillsammans på dagis och delta i alla eftermiddagsaktiviteter fram till 17.00.

Om ditt barn fyllt 5 år och har åkt skidor förut eller är 6 år så kan det vanligtvis klara av en hel dag på sluttningarna. Barndagis tar inte emot barn som fyllt 6 år.

Vaujany Skidskola och Barndagis
4 och 5 åringar 09:15 * - 05:00
Skidskolan kostar €190 för 6 förmiddagar inklusive lunch
€95 för 6 eftermiddagar i barndagis / Halte Garderi.
* Starttid kan variera mellan hög och låg säsong

Information om lektioner

Första gången

Om det är allra första gången för ditt barn så ligger Jardin de Neige (Skidskola för yngre barn som aldrig åk förut) i Montfrais nära intill liften. Där finns en rullmattelift och djur figurer och andra roliga hjälpmedel som inspirerar. Barnen introduceras till skidåkning med att gå omkring med sina skidor, att åka pulka, leka i snön och när de är mogna så prövar de på att åka nerför och lär sig hur man använder den lilla liften. Alldeles intill liger flera nybörjar backar.


Skidskola hela dagen

Alla barn som fyllt 6 år och 5-åringar som har åkt skidor förut kan delta i skidskola både på för- och eftermiddagen. Instruktörerna träffar barnen vid liftstationen och tar med sig dem upp. Mitt på dagen är det dags för ett avbrott med möjlighet för lite lek i snön eller inomhus och en välförtjänt lunch i Montfrais restaurang. Föräldrar kan välja mellan att träffa sina barn vid Montfrais klockan 16.15 och se hur mycket de har lärt sig genom att åka en tur eller två nerför de enklare backarna. Men om du inte kommer dit i tid så tas barnen ned i liften och kan avhämtas hos sin instruktör mellan 16.30 och 16.45 på liftstationen i Vaujany.

Heldag Skidskola
Från 6 år (eller 5 år om de har åkt förut) 09.15am* - 16.30
En heldags skidskola €295 for dagar måndag till fredag (inklusive lunch)
* Starttid kan variera mellan hög och låg säsong

Skidinformations lektion

Vaujany ESF är särskilt hjälpsamma och bra för barn. De utvecklades otroligt bra i en vecka


Kontakt Adresser

Daycare / Daghem

Nathalie MAUCHIEN, chef för Childhood Pole
38.114 Vaujany
Tel: +33 (0) 4 76 11 11 94
Mobil: 06 32 20 70 98 (akut)
mail: garderie @ Mairie de vaujany.fr

ESF

ESF VAUJANY
Gare du téléphérique
38.114 VAUJANY
Tel. +33 (0) 4 76 80 71 80
mail: contact@esf-vaujany.com

www.esf-vaujany.com


Barnens lunch?

Om du bokar skidskola både morgon och eftermiddag med lunch så tas ditt barn om hand hela dagen fram till slutet på sista lektionen. Barnen äter lunchen hos Restaurant Vaujaniate som ligger alldeles intil skidskolans bas i Montfrais.


Vänligen klicka här för att se hur vi beräknar barnrabatter på vår semester