Åka med andra

I frankrikes domstolsväsen har man börjat tillämpa en lag som förbjuder alla utom franska skid instruktörer att visa skidåkare runt pisterna. Därför har vi inga guider. Däremot har vi inget emot om våra medhjälpare som har gott om tid åker mycket med våra gäster på en voluntär basis men Ski Peak som företag har ingen del i det.


Åka i grupp

Att åka i grupp med andra åkare som är på plats i en skidort hela säsongen är bland de bästa sätten att verkligen kunna utforska ett system. Dessutom ger det möjlighet att åka med andra gäster på liknande nivå. Flera dagar i veckan åker grupper ut från Vaujany. Tidigt i veckan är det generell orientering runt systemet som gäller men så småningom så kan en grupp åka på speciellt önskade rutter.

Group bonding after lunch

Fördelen med kunskap

Dessa skid grupper vänder sig till för medelgoda till avancerade skidåkare som vill få ut det lilla extra av sin skidåkning semester. Alla volontärer kan pisterna utan och innan och vet hur man läser vädret och kan förutsäga hur förhållandena är på de flesta pisterna redan innan dagens första lift öppnat. Dessutom vet de alltid hur lång tid det tar att ta sig tillbaka till Vaujany och vilken lift som är lämpligast. För att inte tala om att de vet precis vilka restauranger på berget som serverar bäst mat, som har bäst terrass för sol eller en sprakande ved-eldad brasa på insidan. Ofta vet de till och med vilka av rätterna på menyn som är riktigt goda och väl värda att välja.

Det mesta bästa

En av anledningarna till att det är fullt med volontärer för att åka i grupper beror helt enkelt på att det är ett fantastiskt förmån att få dela med sig av den fina skidmiljön och som gillar att åka i grupp med folk som njuter av miljön och sällskap med likasinnade själar. Inte nog med att man får erfara det bästa av pisterna utan det blir enklare och snabbare att navigera utan att man behöver konsultera pistkartan. Dessutom får man utmärkta tips på de bästa bergsrestaurangerna. Till och med precis var den bästa 'Tarte de myrtille' serveras.

Vad du behöver kunna

Det enda som krävs för att åka i grupp är att man klarar av och inte är oroad av svårighetsgraden på röda backar. Grupperna träffas lite innan klockan 10.00 vid liften de flesta dagarna. Fråga gärna någon av volontärerna kvällen innan.

Group at Fruiti re

Champagne Run

Du kanske också har lust att pröva pa den fantastiska och roliga 'Champagne utmaningen'. Många familje grupper eller gäng av vänner med blandade skid/bräd-förmågor tycker att grupp åkningen ger ett fint sällskapligt alternativ. Det blir nästan alltid lunch stop där alla grupper äter tillsammans.
Champagne run2