Skidåkningen

Omradet

Vi erbjuder häpnandsväckande fantastiska skidsemestrar med direkt tillgång tll hela Alpe d'Huez skidsystem med mer än 250 km pister, 84 liftar, den praktfulla Sarenne – Europas längsta svarta pist – ett enormt offpist område och den berömda Ski Everest Utmaningen. Med Pic Blanc's glaciär på 3300m och 300 soldagar kan man vänta sig både sol och snö.

Lägg till gruppåkning, den fina lokala ESF skidskolan, de trevliga och duktiga privata instruktörerna samt de fantastiska bergsguiderna så finns där ingen nivå som saknar äventyrlig åkning. Närområdet Montfraise har fina pick-nick stop för att inte tala om ställen att dricka den sista varma chockladen innan man åker hem. Vaujany och La Villette är exceptionellt vackra byar så glöm inte kameran hemma.

Meander through the snow

Pist karta

Alpe d'Huez och Vaujany's stora system kallas Les Grandes Rousses och sträcker sig över ett vitt område med åkning i världsklass varje dag både på och utanför pisterna.

Above the clouds

Skidlektioner

Du kan bli förvånad när du inser de mångfaldiga lektions alternativen i byn. Vaujany har sin egen ESF avdelning – l'Ecole du Ski Francais (Franska skidskolan) som lär ut på alla nivåer och alla åldersgrupper. Det är väldigt enkelt att träffa sin skidlärare i vackra Montfrais – 'Vår del av berget'. Det lugna området lämpar sig utmärkt för lektioner med härliga backar och underbara vyer.

Om du föredrar oberoende privata skidinstruktörer vare sig det gäller skidåkning eller bräda så kan vi har vi ett bra urval av instruktörer och bergsguider som vi kan rekommendera.

Vaujany & ESF flags

Off Piste och freeride

Nu till något helt annorlunda. Ännu har inte många åkare upptäckt Vaujanys häpnadsväckande offpist. De av oss som har tagit del vet att det är något väldigt speciellt. 

"Backcountry lekplats Yeh!"

Vaujany ligger mycket nära mytomspunna La Grave och ända hittar vi ofta bergsguider från La Grave åkandes i Vaujany. Varför? Därför att offpist förhållandena är ofta mycket bättre än i de nyckfulla pisterna i La Grave.

off piste

Hyra utrustning

Det är lätt att hyra utrustning från Sport 2000, vår samarbetspartner, där du också får Ski Peak gästrabatt. Det finns tre stycken Sport 2000 hyrbutiker i byn och vi tar dig till butiken närmast till ditt logi. Alla skiduthyrningsbutiker i Vaujany har utbildad personal som talar engelska och kan förklara skillnaden mellan olika skidor, brädor och pjäxor. 

Skis

Liftkort

Beställ och betala för liftkortet innan avfärd så behöver du inte köa första morgonen. Du får ett bättre pris - vi har förhandlat fram ett lägre pris för våra kunder på Grandes Rousses passet – hela området. Liftsystemets operatör tillåter inte att vi säljer liftkort till våra gäster efter att de anlänt i byn. Liftkort levereras i direkt till ditt logi på morgonen innan det är dags att ge sig ut på ävenyr. Detta är femte säsongen av liftkort som du inte behöver ta av dig handskar för att använda vilket betyder varmare händer! Betalning av liftkort måste ske minst 2 veckor i förväg.

Cable car arriving

Webbkameror

Kolla upp snötäcket på 360 graders webbkameror.

Vaujany sunset with purple light

Väder

Vi kollar regelbundet vädret och prognoser för snön. Varje morgon rapporterar vi in till ditt logi vilket väder som förväntas under dagen. Så blir det enklare att planera kläder.

Klicka här för att se vilket väder är på väg just nu 

lunch

Utmaningar

Två anmärkningsvärda utmaningar som du kan pröva på under en skidresa med Ski Peak ger dig automatiska skyträttigheter väl hemma igen. Män och kvinnor från alla hörn måste helt enkelt beundra dig eftersom du då är helt enkelt blir legendärisk!

Prepare yourself for enjoyment

Videoklipp

'En bild säger mer än 1000 ord' och en video kan visa allt! Ta en titt på vad Vaujany och Alpe d'Huez området kan erbjuda.

More Than Skiing