Utmaningar

Två anmärkningsvärda utmaningar som du kan pröva på under en skidresa med Ski Peak ger dig automatiska skyträttigheter väl hemma igen. Män och kvinnor från alla hörn måste helt enkelt beundra dig eftersom du då är helt enkelt blir legendärisk!


The 'Champagne' Run

Redo för en utmaning? Denna är en av de största och bästa på snö! Det börjar med lift upp från Vaujany till Pic Blanc 3330. Väl uppe på plats har du framför dig den längsta vertikalt sammanhängande pistade backen i världen! Den berömda “Champagne Run”.

Det är ett makalöst åk med över 2 200 pistade vertikala meter utan att behöva ta liften en enda gång. Det börjar med den något skräckinjagande 'Tunnel', en brant svart backe följt av Less Rousses, en fräsch röd, följd av en chans att sakta ner under en kort bit blå pist innan åket avslutas med 'La Fare', en av de mest underbara svarta backarna i hela systemet, som avslutas nere i lilla L'Enversin d'Oz på 1125m. Det ger verkligen en känsla av att man har klarat en bedrift som är värd att firas. Så det gör vi. En flaska champagne lottas ut bland åkarna. Naturligtvis uppmuntras vinnaren att dela flaskan med sina medåkare i Club 2200! 

Champagne run2

Åk 8 000-Metersutmaningen – 'Ski Everest'

Okej, så Everest är över 8 800 m och vi 'erbjuder' bara dryga 8000m men det är ingen stor skillnad. Är du redo? Massif des Grandes Rousses är det enda skidsystem i världen som ger dig en chans att åka 8 000 unika vertikala metrar på en dag. Det är en utmärkt anledning till att komma till Vaujany.

8 000 imponerande metrar

Viss har man rätt att skryta när man åkt de fyra utförsbackarna som var och en har mellan 1800 och 2200 vertikala metrar.

  • Le Pic Blanc 3330m till La Villette 1295m
  • Le Pic Blanc 3330m till L’Enversin d’Oz 1125m
  • Le Pic Blanc 3330m till Oz en Oisans 1350m
  • Le Pic Blanc 3330m till Gorges de Sarenne 1510m

Förut kanske ingen trodde på dig men nu kan du bevisa att du åkt 8 000 olika vertikala metrar på en enda dag. Skidliftspersonalen på Pic Blanc kabinen och vid liften på botten av varje pist markerar din skidkarta och när du åkt färdigt så får du ett diplom för endast 1 euro. Din euro går till välgörenhet under rubriken ’A Chacun son Everest’ (Till var och en sin egen Everest). Organisationen, som startades och fortfarande styrs av Doktor Christine Janin, hjälper barn med svårigheter att nå sina mål. Så på så sätt åker inte bara du Everest utan du hjälper andra nå sitt Everest också! 

EverestAbove the clouds