Videor av skidområdet

"En bild kan säga mer än 1000 ord" och en video kan berätta allt! Ta en titt på vad Vaujany och Alpe d'Huez domaine kan erbjuda dig.

Legendariska backar 

Skidåkningen i Vaujany och Alpe d'Huez innebär att åka på sägenomspunna backar. Har du prövat på 'Sarenne' eller 'Le Tunnel'? Från Pic Blanc, 3300m, kan man åka non stop ner till Enversin, 1130m, via 'La Fare'. Ta tunneln till 'Le Tunnel' – en backe defintivt enbart för experter. Eller åk 'Sarenne' 16 km underbara kilometer. Upptäck Col de Cluy gömd nära 'Fontfroid' stol lift.Offpiste

Engagera en bergsguide och upptäck den fantastiska offpisten. Från Pic Blanc på

3300m och från många andra platser kan man ta sig ut i naturen och uppleva alpernas finaste offpist. Upptäck puder som yr i luften på Grand Sablat glaciären, eller varför inte den fina vårsnön senare i säsongen. Combe Charbonnier, Col de 'Impo, Pyramide etc. – listan på backarna

är långgggggggggggggggg......Familjeskidåkning 

Vaujany och hela skidområdet välkommnar verkligen familjer som vill åka tillsammans. Det är lätt att hitta i hela systemet trots storleken för pisterna är utmärkt markerade och lift information konstant uppdaterad så att du kan planera din rutt. Det finns mycket för alla här i solskenet. Skidåkning så klart men även bra lunch restauranger och fantastiskt soliga terrasser.

Parker

Vaujany har sin egna park med fyra hopp och olika rails men vill du pröva på mer utmanande parker så finns det också en riktigt stor park i Alpe d'Huez med tree distinkt olika områden – en för de som vill upptäcka hur roligt det kan bli, en för erfarna parkåkare och en för stora luftfärder! Parken ligger under och intill liften och är öppen hela dagen. Det finns 14 rails, 16 hopp och en video modul där du kan filma dig själv!


Offpist och Freestyle 

Så – såg du sidan där Jamie erkände att han gärna spelade in sig själv? Denna filmen spelade han in ihopp om att få en sponsor – det gick inte så bra.....men kul var det. Osäkert om det var skidan som flög av eller de lila skidbyxorna som var värst (PS på den engelska hemsidan står det något helt annorlunda....).


OffPist - The Grand Sablat

En lite äldre video med stora delar av familjen från 2010. Rutten går via Grand Sablat glaciären som börjar på Pic Blanc och avslutas nere i den lilla alpbyn Clavans. Från Clavans kan man ta helikopter tillbaka till systemet eller så kan man avsluta lite tidigare och skråa till strax under Sarenne refugio; 15 minuter tar det att gå upp till detta fantastiska återupprättade refugio. En otrolig plats där djuren går fria och stor gästvänlighet visas alla som dyker upp. PUDER!

Jamie är en linslus så här kommer en till video från den sköna gröna jackan. Denna gången filmad i pudersnö I Villard Reculas – en sisådär 20 minuter via liftar och skidor från Vaujany. 


Skidor och After ski

Sol och skidor !! Förutom terrasser, solbränna, underhållning och nöje ... i ett ord, helgdagar. Den Folie Douce har anlänt på plats, lägga till den legendariska området och göra det mer komplett!

Glöm inte att ditt liftkort är mer än bara skidåkning - får du också tillgång till pulka, ishallen, pool och idrottshall etc.

Ski/Boardercross och Slalom 

Har du prövat på skicross förut? Alpe d'Huez har en unik boarder/ski cross som byggs varje år för FIS tävlingar och som finns kvar för att låta alla som vill pröva på under resten av säsongen. Åk med dina kamrater – du vet vem som vad snabbast med en gång: Först ner vinner.

I slalom arenan/backarna tränar många av frankrikes bästa åkare och ESF använder backarna för att låta eleverna pröva på hur tävlingar går till.