Vaujany

Att ta sig hit

Ski Peak finns i skidorten Vaujany i hjärtat av de franska alperna, i Rhone Alpes regionen, en timmes bilresa från Grenoble. Två veckor innan din resa så skickar vi ett resepaket med information och detaljerad körbeskrivning. Eftersom det finns många mindre vägar som är stängda under vintern så är det säkrast att följa vår beskrivning.

flight

En Alpby

VAUJANY (1300m-3300m) är bara annorlunda. Byn ligger i den delen av de franska alperna som får mest sol. 300 dagar om året lyser snön..nej förlåt..solen over det stora skid området. Högt upp på sydsidan av en av de vackraste dalarna i alperna med fantastiska vyer ligger den traditionella bergsbyn. Som kanske är den perfekta bakdörren till den finaste delen av Grandes Rousses.

Vaujany drone

Runt byn

Vaujany ligger vackert på en sydlig sluttning och har långsamt växt under åren. Numera finns det mycket att njuta av runt byns hjärta: spa, bowling, simhall, isrink m.m. För att få plats med allt har byn byggts ut både uppför och nerför längs sluttningen. För att göra det lätt för alla att ta sig runt byn har allting kopplats ihop med sofistikerade rulltrappor och en funicular.

Escalators

Barer

Allt eftersom byn vuxit till så har fler barer etablerat sig. Några har fantastiska solskensterrasser för en traditionell eftermiddags-solskens kir. Andra har belgiska öl i stort av urval. Det är inte långt mellan de olika barerna och åtminstone en eller två har bypersonaliteter som är värda att upptäcka.

after-the-run

Sport och spa

Dra fördel av den fina vyn och alla aktiviteter i sportanläggningarna i den nedre delen av Vaujany. Ett härligt område att slappna av efter en dag på pisterna eller om du har energi över så kan du träna lite grann. Perfekt också för att underhålla dig själv eller barnen framtill middagen.!

bowling vaujany

Restauranger

Kanske tänker du dig en Gratin Dauphinois? En traditionell Fondue? Tartiflette? Raclette? Pizza eller spaghetti till barnen? Även om det är osannolikt att du blir hungrig på en Ski Peak semester så kanske du är intresserad av de trevliga restaurangerna. Eftersom byn är relativt liten så är restaurangerna snarast intima och trevliga.

restaurants

Bergrestauranger

Vare sig du tänker dig lunch på en soldränkt terrass med vackra bergsvyer eller en värmande kopp choklad framför en sprakande brasa i en bergsrestaurang så finns det massor av val. Massif des Grandes Rousses har ett ovanligt stort utbud av mysiga och charmiga restauranger. Här finns allt från perfekta men enkla stopp på en solterrass via gedigen fransk husmanskost till tre rätters gourmetrestauranger. 

mountain restaurant

La Villette

(1400m–3300m) LA VILLETTE (1400m–3300m) är den sortens ‘hammeaux’ (dvs en väldigt väldigt liten by) som franska lantdrömmar består av. Ditt privata chalet är omgivet av härliga traditionella gårdar där getter, kycklingar och de stora lantkaninerna fortfarande bor i källare och under takbjälkarna. En del av befolkningen är engagerad i lantbruk som inte förändrats på hundratals år. På sommaren finner du liv i fäbodarna. På vinterkvällen sänker sig den nattliga friden och du sitter framför brasan i sällskapsrummet och slappnar av. 

La Villette

Mer att gora

Skid- och brädåkning är kanske inte aktuellt för alla eller för alla varje dag. Det finns massor av mer att göra. Tillräckligt mycket att hålla dig upptagen hela veckan och ändå inte hinna med allt! 

Fauna - boar

Händelser

Under hela året händer det saker både i Vaujany och i närliggande Oz och Alpe d'Huez . Bästa sättet att ta reda på vad som händer just nu är att besöka Vaujany's hemsida. Här hittar man allt från skid tävlingar, till barnsim, till ishockey, bowling, musik program, tomte besök, öppet tider med mera.

Competitive