Att ta sig hit

Ski Peak finns i skidorten Vaujany i hjärtat av de franska alperna, i Rhone Alpes regionen, en timmes bilresa från Grenoble. Två veckor innan din resa så skickar vi ett resepaket med information och detaljerad körbeskrivning. Eftersom det finns många mindre vägar som är stängda under vintern så är det säkrast att följa vår beskrivning.


Transfers

Från och med i år så kan vi erbjuda, om plats finns, transfer från Grenoble till Vaujany och tillbaka på söndagar. Transfern går från / till Grenoble flygplats och det är endast en transfer under dagen. Det är bäst att diskutera ditt behov med oss innan du bokar flyg. Transfer kostar €40 per person per väg (€80 retur). Kontakta oss om du vill veta mera eller boka.

private-transfers

Med bil

Vaujany ligger en timmes bilresa från Grenoble och 160 mil från Malmö. Körtiden ligger mellan 15-16 timmar från Malmö. När du bokat så skickar vi detaljerade körbeskrivningar. Observera att många GPS system inte räknar med att bergspass är stängda på vintern så var noga med att följa våra anvisningar från Grenoble:

- Ta A480 från Grenoble och ta avfart nummer 8 'Vizille – stations de l'Oisans' ta sedan RN91 till Bourg d'Oisans. At Rochetaille ta vänster (i hörn svängen)- D527 mot Allemont och Vaujany.

Car

Tåg

Grenoble tar endast 3 timmar med TGV från Paris. TGV går ifrån Paris Lyon stationen. Om du anländer till Paris Nord är det en kort transfer mellan stationerna, antingen genom en för-bokad taxi (ca €55 för upp till 3 personer) eller genom taxi ranken (50 m till höger om Eurostar platformen på utsidan – från €20 + €1 för skidor o.dyl.) eller genom RER (ett snabb tåg €2 per biljett). Du behöver en timma till tåg bytet – lite mer om du har barn med dig. Har du mer tid kan du alltid passa på att äta lunch..... 

Stora tågstationer nara Vaujany

Distanser till Vaujany Km Miles
Grenoble 55 34
Lyon 143 89

Restid från Paris

Grenoble 3 timmar
Lyon 2 timmar 10 minuter
train

Flygplatser

Grenoble, Lyon, Chambery och Geneve är de närmsta flygplatserna till Vaujany / Alpe d'Huez. Bilhyra finns på alla flygplatser och flera har även busstransfers (bensbus, transaltitude, transisere etc). Enklast är det att hyra bil och allra bäst är det att boka när du bokar flyg. 

Biluthyrning

Om du reser ut med flyg då det bästa sättet att nå vårt boende är genom att hyra en bil. Det bästa sättet att göra detta är att boka hyrbil när du köper din resa. Alla flygbolag har nu en sida tillägnad biluthyrning.

Flygplats till Vaujany

Airport Km Miles
Grenoble 96 60
Lions 143 89
Chambéry 122 76
Geneve 206 126
Turin 201 124
flight