Bergsrestauranger

Vare sig du tänker dig lunch på en soldränkt terrass med vackra bergsvyer eller en värmande kopp choklad framför en sprakande brasa i en bergsrestaurang så finns det massor av val. Massif des Grandes Rousses har ett ovanligt stort utbud av mysiga och charmiga restauranger. Här finns allt från perfekta men enkla stopp på en solterrass via gedigen fransk husmanskost till tre rätters gourmetrestauranger. 

Så mycket val!

Med drygt ett tjugotal restauranger bara på bergen så är man klart bortskämd med val. Sjävklart finns här tre eller fler rätters restauranger med fina viner på härliga terrasser varav en eller två kanske kan kännas i plånboken (speciellt de med Michelin stjärnor). Men dessutom finns det en hel massa mer jordnära restauranger och caféer att välja mellan med fantastisk mat och fina vyer. Om du är osäker på vart du skall luncha fråga gjärna oss. Vi kan en hel del om restaurangerna. Vi reserverar gärna ett bord åt dig. Mums!

Här är några av våra favoriter:

Hot Chocolate

Les Airelles, Montfrais

Pascal och Natalie Basset, sedan länge ägare av La Remise restaurang i Vaujany, har nyligen tagit över charmiga Les Airelles med bra service och utsökta mat. Den ovanliga restaurangen som har två gigantiska stenbumlingar inbyggda i väggarna och diverse brasor har också en underbar terrass dit många åker för att träffa andra familjemedlemmar som kanske gått i skidskola eller för en eftermiddagsdryck, varm eller kall. 


L'Auberge Campagnarde, Alpette

'Madam Passouds' som den hemtrevliga restaurangen också kallas efter ägaren Martine, har länge varit en av våra favoriter. Alldeles nedanför Alpette liftstation på den gröna backen ligger denna familjedrivna restaurang. Du välkomnas alltid lika glatt vare sig du föredrar att sitta på insidan eller den stora terrassen med en fantastisk vy över Belladonnebergen och Vaujanys dal. Utmärkt fransk husmanskost. Kommer du på åter på sommaren kan du träffa getterna som ger den underbara getosten!


La Grange, Alpette

Med en vedeldad pizzaugn och bara 50 meter från Alpettes liftstation är La Grange ett perfekt ställe att träffas på både för skidåkare och andra. På utsidan finns en kul pulkabacke och 'Lama'- en liten nybörjarlift och strax intill ligger ofta en liten skicross pist. Menyn innehåller mycket gott förutom de stora pizzorna. 


Le Chalet du Lac Besson, Chamois

Idylliskt lagd vid den frysta sjön Besson ligger denna vackra restaurang. Hit kan man både åka utför och på längden och dessutom lätt att promenera till. En professionell personal och ett bra kök som bl a serverar spektakulära grillspett lockar. När solen skiner drar en lunch på den stora terrassen gärna ut på tiden. 


La Combe Haute, Gorge de Sarenne

Bland lärkträd, I en glänta och vid en bäck som antingen porlar eller frusit till ligger det gedigna huset. En kall dag lockar den sprakande brasan och en riklig lunch på insidan. En solig och varm dag så är den stora terrassen full. Hit bort kommer man ofta åkandes från världens längsta pist, Sarenne, eller om man besökt Auris trevliga backar eller kanske åkt offpist. Den mustiga chilin serveras med doftande ris, ost och färskt bröd. Mmmmm... 


L'Altiport, Alpe d'Huez

För en lite annorlunda upplevelse kan man äta vid den lilla flygplatsen och titta på när bergsflyg, helikoptrar eller miniflyg anländer eller avgår i den unika miljön med de vackra bergen som bakgrund. På denna gourmetrestaurang är maten superb och servicen väldigt professionell. 


Le Foret de Maronne, Le Chatelard

En mycket trevlig restaurang längst bort i systemet. Många av våra gäster som har åkt med oss förut frågar gärna i början av veckan vilken dag grupperna åker hit. En fast favorit. På en pytteliten häll ligger terrassen med skog och en svindlande utsikt över Isere dalen. Ända sedan Petra och Franck tagit över restaurangen så ger dagens special alltid mycket för pengarna och eftersom vi är i Frankrike ingår naturligtvis en liten karaff vin. Här är chokladen rykande het och väldoftande. 


La Fruitiere (Folie Douce)

Förra säsongen gick denna restaurang genom en hel del förändringar och för första gången kan vi rekommendera den. Det är dock värt att veta följande i förväg om de tre delarna:

1. Direkt på insidan finns en dekorativ och praktisk självservering med resonabla priser.

2. Igenom på 'baksidan' om man säger så finns en mycket trevlig restaurang med bra service, mat och atmosfär.

3.Apres baren på utsidan – ja efter klockan 14.00 så spelar det ingen roll om du hade tänkt dansa eller ej – för det kommer du att göra ändå.......Live musik med saxofoner och dansare....


Med mera och flera:

Super Signal - Alpe d'Huez

Ett kamratligt ställe med stor solterrass. Perfekt ställe att samlas på efter morgonens skidåkning.

La Bergerie - Villard Reculas

Härlig chocklad. Kan inte boka bord i förväg

Perce Neige - Poutran

En stor restaurang som känns förvånansvärt intim. Solterrassen är enorm men personalen hittar dig ändå. De är möjligt att de har bergets bästa Tarte de Myrtille. Domarna är fortfarande ute och provsmakar. 

La Bergerie