Restauranger

Kanske tänker du dig en Gratin Dauphinois? En traditionell Fondue? Tartiflette? Raclette? Pizza eller spaghetti till barnen? Även om det är osannolikt att du blir hungrig på en Ski Peak semester så kanske du är intresserad av de trevliga restaurangerna. Sedan har ju också våra kockar i Rostaing, Dibona, Lucette, Jean Luc, Gentiane och till och med Marcus i Saskia ledigt en kväll i veckan. Om du bor i en av de fina lägenheterna så kanske du lockas bort från ditt bekväma sällskapsrum med en dagens specialitet, ett lokalt rosévin eller en pizza från en vedeldad pizzaugn. Det finns naturligtvis också fantastiska bergsrestauranger som många serverar utmärkt lunch. Så vill du njuta av riktigt lokal mat en kväll eller till lunch läs vidare för här introducerar vi våra favoritrestauranger i Vaujany: 


Hotel Rissiou

04 76 80 71 00

Denna vinter är Hotel Risssiou tyvärr stängt för renovering. De öppnar igen nästa år i ny regi och vi hoppas att baren , restaurangen och den fina karaktären återuppstår.

Hotel Rissiou

Stiefs Bar Resto

06 81 58 57 35 - www.stiefs-steakhouse.com

Stief, som sakteliga har blivit en alldeles egen legend i Vaujany började med en galen rombar där han serverade banan och lakrits rom. Baren (men inte rommen) gav vika för en minipub med belgiskt öl och ett biljardbord. Rom, öl och biljard bordet är alla kvar men nu har baren har utökats och serverar numera härliga gourmetburgare, fajitas och mumsigt mer!

Stiefs inside

La Remise

04 76 80 77 11 - www.restaurant-laremise.com

Familjefavoriten. Resultatet från Pascals vedeldade pizzaugn är legendarisk. Atmosfären i La Remis är mycket mysig med väggar klädda i trä och en mängd gamla (och många obegripliga) bonderedskap som hänger på väggarna och i taket. Traditionella franska bergsrätter förbereds med stor omsorg. Sitt inne när det snöar och på terassen när solen skiner som bäst. Avhämtning av mat är också möjlig. 

La Remise pizza

Le Table de la Fare

04 76 80 82 40

Ett först klassens läge intill liftstationen. Modern fransk mat. Kan det vara byns flottaste restaurang? Det centrala och soldränkta torget direkt utanför har blivit precis rätt ställe för en apres ski snack och en tillbringare av rosévin eller ett glas öl.

table de la fare

L'Aigle Royal

04 76 79 58 48 - www.laigleroyal-vaujany.com

Det finns enbart en anledning att leta sig fram till L'Aigle Royal: CREPES. Som tillagas rakt framför dig just när du beställer. Leta får du göra för L'Aigle är inte mycket mer en ett skjul på baksidan av en lada mitt inne i Vaujany by. Mmmm..Psst – Nutella crepe....behöver man säga mer?

L'aigle

Chez Bibi

Bra lunch eller ett eftermiddag ställe, speciellt om du inte åker skidor. Varje dag en lunch special med fransk hemkänsla. För gäster i Lägenheterna sa kan Chez Bibi erbjuda traditionalla charcuterier och ost för raclette setten som finns i varje kök - bon apetit tout le monde!

Inside Chez Bibi

La Mi Do Re

Så var det det här med Pizza kriget! Frank på La Mi Do Re lagar också fantastisk pizza. Bland Ski Peak personal har det börjat bli ställningstagande om vem som gör bäst pizza i byn. Det finns familjer som är helt splittrade mellan valet! De som bor i nedre delen föredrar Frank...hmmm...det är nog bäst att testa igen! 

la midore 3

Le S'Tou

04 76 11 11 93

En ny restaurang i nedersta delen av byn. Nästan skandinavisk i stilen med mycket träd inslag. Vi väntar med spänning på att den ska öppna.

Le Stou