En Alpby

VAUJANY (1300m-3300m) är bara annorlunda. Byn ligger i den delen av de franska alperna som får mest sol. 300 dagar om året lyser snön..nej förlåt..solen over det stora skid området. Högt upp på sydsidan av en av de vackraste dalarna i alperna med fantastiska vyer ligger den traditionella bergsbyn. Som kanske är den perfekta bakdörren till den finaste delen av Grandes Rousses.


En skidresa till Vaujany...

...får dig kvickt att förstå varför byn vunnit både den franska Famille Plus Etiketten och den eftertränktade “Alpes Magazine Best Family Resort”. Med Ski Peak kan du njuta av underbart boende och mat i världsklass. Fantastisk åkning, en bra skidskola, 2 snowparks och världens längsta svarta backe är bara några av anledningarna till att våra gäster kommer tillbaka år efter år. Så fötjusta blev vi i byn och så populärt har Ski Peak i Vaujany blivit att vi aldrig kom därifrån. 25 år efter starten är vi fortfarande här. 


Välkomnande

Vaujany är en mycket välkomnande liten kommun med förvånansvärt modern infrastruktur. Promenera längs gränderna och upptäck de charmiga små barerna och restaurangerna för après ski. Besök det fantastiska sportcentret med bassäng, gym, isrinken med mera.

På morgonen drar du fördel av en 160 mans kabin för att nå toppen av Pic Blanc före alla andra. Ta lektioner i skidskolan eller hyr en bergsguide för att uppleva oförglömlig offpist.  

Byn är perfekt för familjer med yngre barn och tonåringar då du kan tryggt ge dem frihet.
Ruth Nick

Ruth Nick

Vaujany approach at dusk